Les Licorelles

SOS La Rierada neix de la voluntat de veïns de La Rierada de denunciar l’agressivitat envers el medi natural dels projectes urbanístics que ens afecten i defensar una major protecció del Parc Natural de Collserola i de la riera de Vallvidrera, en particular.

Des de SOS La Rierada denunciem que en el projecte actual d’urbanització de Les Licorelles s’hi inclouen zones protegides que formen part del Parc Natural de Collserola i que formen part de la Xarxa Natura 2000. I es fa per tal d’incrementar-li la capacitat constructiva a l’empresa que executa el projecte. Aquesta és una pràctica habitual en molts projectes urbanístics, com es vol fer també a La Rierada, on hi causaria agressions importants al medi natural…

Respecte als terrenys que formen part de l’espai lliure forestal, des de un punt de vista ambiental, no ens preocupa tant la titularitat de la propietat (tot i que evidentment celebrem que passi a ser municipal) sinó quines són les actuacions que s’hi realitzen, quins usos se li donen, i com es protegeix l’espai. I és en aquest sentit que fem la nostra denúncia.

Considerem, en pro de la protecció mediambiental que mereixen, que el millor per les àrees que formen part del Parc de Collserola i la Xarxa Natura 2000 és que continuïn essent espais lliures forestals i sota la protecció del Parc Natural.

No podem considerar, en cap cas, positiu, que hi hagi espais forestals que es transformin en “zones verdes urbanes” dins de projectes urbanístics amb aprofitament privat. Això succeeix a Les Licorelles… i també és planejat a La Rierada. És en directa congruència a protegir-la al nostre barri com a tot el curs de la riera que des de SOS La Rierada també ens hi oposem a Les Licorelles on, per poder executar les obres del polígon industrial, es realitzen moviments de terres i actuacions dins d’espais lliures forestals que en cap cas han d’estar sotmesos a aquestes agressions.

En tot cas, el fet que siguin de propietat pública hauria, precisament d’evitar aquestes agressions! En el cas de Les Licorelles s’estan fent moviments de terres en zones forestals i en espais fora de l’àmbit del sector urbanístic, com el vial que, des de SOS La Rierada, hem denunciat a Fiscalia del Medi Ambient i Urbanisme amb la intenció d’escatir si s’ajusta a planejament i si compta amb el preceptiu estudi d’impacte ambiental… sense que des de l’ajuntament s’hi faci cap actuació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.