LA RIERADA, espai de llibertat d’expressió?

El passat 27 d’octubre vam engegar la primera de les caminades per conèixer l’impacte que podria tenir la zona de La Rierada si el projecte d’urbanització promogut per l’Ajuntament de Molins tira endavant.

Vam poder veure de primera mà les afectacions que implicarien aquests plans a través dels membres de la plataforma. A més, vam col·locar uns cartells QR on s’explicava amb més detall cada zona afectada, per tal que la gent que no va poder participar de la caminada tingués accés a la informació.

La nostra sorpresa ha estat que, en qüestió de dies, aquests cartells QR han desaparegut per segona vegada. Dels éssers vius que habiten a La Rierada, els humans són els únics capaços d’haver pogut despenjar-los, ja que com tots sabeu, ni els porcs senglars, ni els eriçons, ni les guineus, ni merles, poden fer la pinça, moviment indispensable per retirar els cartells.

Davant d’aquest fet, que malauradament no és el primer cop que passa; pancartes que ens arrenquen en menys de 24 h i pintades que se’ns tapen, tornarem a penjar els cartells perquè creiem que tothom ha de poder tenir accés a conèixer les conseqüències dels plans d’urbanització i més quan aquests ens afecten de primera mà, no només als veïns sinó a la gent de molins i les persones usuàries del parc.

Posar una pancarta, fer un mural o donar informació és un dret democràtic i, per tant, respectar-ho és un deure. No podem tolerar, donat que és un fet ja massa repetit a La Rierada, que al barri hi hagi qui adopti comportaments allunyats del respecte a la lliure expressió d’opinions i aquest fet hauria de ser molt preocupant per a tothom.
Estem convençuts i així ho expressem amb arguments, i estem disposats a presentar-los i confrontar-los amb llibertat amb qui n’aporti de contraris, que els actuals plans d’urbanització de l’Ajuntament són inacceptables per injustos, inabordables econòmicament i totalment inadequats i lesius per al nostre entorn.

Amb aquest escrit no fem més que esperar del veïnat de La Rierada el suport, també en xarxa, amb actituds plenament democràtiques al barri, i restem, com sempre, disposats a la lliure expressió i confrontació d’opinions.

“No estic d’acord amb les teves idees, però defensaré sempre el teu sagrat dret d’expressar-les.” Voltaire

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.